Blog

3x leukste museums in Amsterdam

Zin om Amsterdam te gaan ontdekken? Dan zul je al snel merken dat onze hoofdstad zoveel te bieden heeft dat het lastig is een keuze te maken. Van museums tot restaurantjes en van parken tot rondvaarten, met zoveel variatie wordt de keuze je niet makkelijk gemaakt. Amsterdam zit vol mooie, historische museums waar een bezoek zeker niet aan mag ontbreken tijdens jouw volgende tripje naar de hoofdstad. Eigenlijk is een dagje Amsterdam dan ook niet genoeg. Boek een verblijf in een hotel amsterdam centrum en ontdek de tofste plekken van de stad. In deze blog lees je alvast meer over drie museums die je zeker niet mag overslaan.

Van Gogh museum

Hét museum van de bekende kunstschilder Vincent van Gogh. Je vindt het museum aan de Paulus Potterstraat en het Museumplein in het stadsdeel Zuid. Het museum bestaat sinds 1962, toen familieleden van de kunstenaar zijn werken overdroegen aan de Staat. Wist je dat er maar twee schilderijen van Vincent van Gogh zijn verkocht in de tijd dat hij nog leefde? Pas ruime tijd na zijn dood werden zijn werken wereldberoemd. In het museum kun je zo’n tweehonderd schilderijen, vijfhonderd tekeningen en zevenhonderd brieven van de kunstenaar bewonderen. Het hart van de collectie wordt natuurlijk gevormd door de schilderijen, waaronder enkele bekende werken als ‘De aardappeleters’, ‘Het gele huis’, ‘Zonnebloemen’ en ‘De slaapkamer’.

Anne Frank huis

Aan de Westermarkt 20, in stadsdeel West, vindt je het Anne Frank huis. Dit is een museum ter nagedachtenis aan Anne Frank, die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het huis met haar familie zat ondergedoken. In het onderduikadres het Achterhuis, aan Prinsengracht 263, schreef Anne Frank haar wereldberoemde dagboek Het Achterhuis. Meer dan een miljoen bezoekers per jaar trekt het museum aan. In de dagboekzaal worden delen van de originele schriften van het dagboek van Anne Frank getoond, de filmruimte toont interviews van bekende personen en mensen die haar gekend hebben over haar dagboek en leven.

NEMO

Op een leuke manier kennis maken met de wetenschap doe je in het NEMO Science Center. Je vindt het museum vlakbij het centraal station. Hier leer je dat wetenschap alles behalve saai is. Ontdek bijvoorbeeld hoe bruggen werken, hoe bliksem inslaat en waarom je soms dingen ziet die er helemaal niet zijn. Dit alles ontdek je door zelf aan de slag te gaan met spannende en uitdagende experimenten, voor jong en oud. Ook vindt je er diverse tentoonstellingen, bijvoorbeeld over de mens, over licht en geluid, het heelal, waterzuivering en nog veel meer.

Laat een antwoord achter