Blog

Bederfelijke goederen transporteren? Gebruik een koelwagen!

Als je een grote lading moet vervoeren die gekoeld bewaard moeten blijven, dan kun je het beste een koelwagen gebruiken. Anders heb je de kans dat de goederen zullen bederven. Of het nu gaat om groenten, melkproducten, vlees- of viswaren, als je deze goederen moet transporteren is het ontzettend belangrijk om ze gekoeld te houden. Een koelwagen is het perfecte transportmiddel hiervoor en ook om de goederen gekoeld te bewaren in de opslag kan een koelwagen je helpen.

Houd bederfelijke goederen op de juiste temperatuur

Een koelwagen is ervoor bestemd om bederfelijke goederen zo goed mogelijk te transporteren. Het is als het ware een rijdende koelkast. Een koelwagen is van binnen compleet geisoleerd waardoor de buitentemperatuur de temperatuur in de koelwagen niet kan beinvloeden. Afhankelijk van de wagen en de motor kunnen koelwagens goederen in tot wel -35 graden gekoeld bewaren. De gemiddelde minimum temperatuur van een koelwagen ligt echter rond de -20 graden. Wat veel mensen echter niet weten is dat de motor van een koelwagen de temperatuur zelfs kan verwarmen. Zo kun je ook goederen transporteren die bijvoorbeeld het beste goed blijven rond de 12 graden. Maar de temperatuur kan zelfs oplopen tot wel 35 graden.

Verschillende soorten koelwagens

Er bestaan verschillende soorten koelwagens. Zo heb je koelwagens die geschikt zijn voor kortere afstanden, maar niet voor lange afstanden. Deze zien er vaak uit als bestelbusjes. Daarentegen heb je dan weer koelwagens die bedoeld zijn om grote afstanden af te leggen, bijvoorbeeld naar het buitenland. Dan heb je het echt over een gekoelde vrachtwagen. Koelwagens komen in verschillende maten. Als je van plan bent een koelwagen te kopen is het belangrijk dat je van tevoren vaststeld hoeveel ruimte je nodig hebt voor de bederflijke goederen. Als je namelijk een koelwagen aanschaft die te groot is, dan kost het veel energie en dus ook geld om de binnenruimte van de koelwagen op temperatuur te houden. Het is zonde als dan de helft van de koelwagen niet in gebruik is.

Koelwagen te koop

Staat het op de planning om een koelwagen aan te schaffen? Kijk dan goed rond wat de mogelijkheden zijn. Je kunt je bijvoorbeeld afvragen of je een gebruikte of nieuwe koelwagen nodig hebt. En het is ook goed om vooraf te informeren of er een koelwagen te koop staat die geleverd wordt met vleeshaken als de bederfelijke goederen die je moet transporteren vleeswaren zijn. Wat voor koelwagen je ook zoekt, of je nu een kleine nodig hebt of een grote, voor korte of lange afstanden, ergens staat voor jou de perfecte koelwagen te koop!

Laat een antwoord achter