Blog

De aanschaf van een nieuwe motor

Nu er tijdelijk geen examens afgenomen mogen worden zijn er helaas geen geslaagden, maar zijn er de afgelopen tijd erg veel mensen geslaagd voor het behalen van hun motorrijbewijs. Na een theorietoets en vele praktijkopleider is het dan eindelijk zo ver, je mag alleen de weg op met de motor.

Er zijn vele mensen die er direct voor kiezen om een motor aan te schaffen, maar is er wel een groot verschil in de type motorrijders. Zo zijn er motorrijders die zeer actief zijn en elke dag gebruik maken van de motor, maar zijn er ook mensen die juist incidenteel gebruik maken van de motor om bijvoorbeeld een te gaan touren in de zomer. 

Echter dient wel elke motor verzekerd kan worden, wat soms nog wel eens lastig is om af te sluiten. Welke motorverzekering past nu bij de verschillende type motorrijders? In dit blog geven we je graag een aantal handige tips, zodat je gemakkelijk een motorverzekering kunt afsluiten en veilig de weg op kunt gaan.

Verschillende soorten motorverzekeringen

Ten eerste is het goed om je te verdiepen in de verschillende soorten motorverzekeringen. Zo kun je de motor WA verzekeren, maar kun je ook kiezen voor een All-Risk motorverzekering. Met een WA verzekering ben je verzekerd voor schade aan het voertuig van de ander, waar jij schade hebt gereden. Met een All-Risk verzekering ben je zowel voor de schade bij een ander verdekt, maar ben je ook gedekt voor schade aan je eigen voertuig. Valschade is gemakkelijk te herstellen en kun je gemakkelijk je motor wegbrengen, waarna deze kosteloos gerepareerd zal worden met een All-Risk verzekering.

Gemakkelijk een motorverzekering 

Nu zijn er natuurlijk nog veel meer voor- en nadelen te vinden bij de verschillende motorverzekeringen. Het is daarom aan te raden om gebruik te maken van een website waar je verschillende motorverzekeringen kunt vergelijken, zodat je ook inzicht krijgt in het aanbod van partijen die je misschien niet zo goed kent. Je kunt een motorverzekering vergelijken door simpelweg het kenteken en je postcode in te vullen, waarna de meest voordelige opties naar boven komen. De opties kun je nog eens filteren op basis van jouw wensen en behoeften, om jouw gewenste motorverzekering te kiezen en af te sluiten.

Het afsluiten van een motorverzekering gaat tegenwoordig erg gemakkelijk online, waardoor je al snel beschikt over de juiste papieren en verzekering. Je kunt snel de weg op en mag je  gaan touren met je nieuwe aanwinst. Veel veilige kilometers toegewenst!

Laat een antwoord achter