Blog

Hoe je een goed hoortoestel uitkiest

Een veelvoorkomende ouderdomskwaal is minder goed horen. Door de jaren heen als je wordt blootgesteld aan luide geluiden zullen je oren kleine beetjes gehoorschade oplopen. Over de jaren heen zal dit ervoor zorgen dat je uiteindelijk minder goed hoort. Vaak krijgen mensen pas last van minder goed horen op hogere leeftijd. Maar helaas is het tegenwoordig zo dat ook jongere mensen vaker last hebben van een minder goed gehoor. De reden hiervoor is dat in de afgelopen dertig jaar uitgaan naar clubs en festivals steeds populairder is geworden en bovenal hier ook de geluidsniveaus steeds hoger geworden zijn. De geluidsniveaus zijn vaak boven het veilige niveau en als je dus langer dan een uur of twee in de luide muziek staat begin je gehoorschade op te lopen. In dit artikel bespreken we hoe je een goed hoortoestel uitkiest.

Klein en onopvallend

Vooral jongere mensen geven vaak aan dat ze liever geen gehoortoestel willen dragen, ook als ze minder goed horen door te lang in te luide muziek geweest te zijn. Ze schamen zich of vinden het niet cool om op zulke jonge leeftijd een gehoortoestel nodig te hebben. Maar natuurlijk is het ook ontzettend frustrerend wanneer je niet goed kunt horen. Er zijn tegenwoordig gelukkig zeer kleine hoortoestellen die amper opvallen wanneer je ze draagt.

Moderne hoortoestellen

Tegenwoordig zijn ook hoortoestellen gemoderniseerd. Veel huidige hoortoestellen hebben wifi en zijn verbonden met je smartphone. Zelfs de oudere generatie heeft tegenwoordig een smartphone. Een hoertoestel dat is verbonden aan je smartphone is ontzettend fijn aangezien je dan gewoon via een app op je smartphone de instellingen kunt aanpassen.

Voorkomen is beter dan genezen

Natuurlijk is het mogelijk dat je op latere leeftijd een hoortoestel nodig hebt. Maar de trend die we zien waar mensen al op jongere leeftijd gehoorschade oplopen is problematisch en onnodig. Gehoorschade is ongeneesbaar maar er zijn wel dingen die je kunt doen om gehoorschade te voorkomen. Een goede stap is om oordopjes in te doen wanneer je naar een club of festival gaat. Als je wilt kun je investeren in wat duurdere oordopjes die ook door muzikanten worden gebruikt. Deze oordopjes filteren het geluid op zo’n manier dat je nog steeds de muziek zuiver hoort, maar simpelweg minder hard. Op deze manier kun je nog steeds van de muziek genieten zonder dat je oren gehoorschade oplopen.

Laat een antwoord achter