Blog

Nooit meer je fiets kwijt in de grote stad

Fietsen en Nederlanders, het gaat goed samen. We rijden allemaal vanaf jonge leeftijd dagelijks op onze fiets. In de grote steden, zoals Amsterdam, zijn er meer fietsen dan inwoners. Op Amsterdam centraal staan de fietsen uitgepuild in de rekken. Maar is er is ook een probleem rondom fietsen in Amsterdam. Er worden namelijk best wel vaak fietsen gestolen. Deze fietsen worden dan weer voor een appel en een ei doorverkocht. Persoonlijk ken ik iemand wiens fiets was gestolen, toen had hij een gestolen fiets overkocht voor een tientje van een zwerver. Een paar weken later stond hij bij de Albert Heijn en kwam er iemand op hem af van wie de fiets bleek te zijn. Hij heeft hem toen teruggegeven. Het is natuurlijk ontzettend frustrerend wanneer je fiets wordt gestolen. Sommige mensen raken wel een keer per jaar hun fiets kwijt. Toch zijn er dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je fiets nooit meer gestolen wordt, ook in de grote stad.

Het begint bij goede gewoontes

De eerste logische tip om ervoor te zorgen dat je fiets niet wordt gestolen is het gebruiken van een goed slot. Maar dit ligt natuurlijk voor de hand. In een grote stad heb je niet alleen een standaard slot op het achterwiel nodig maar ook een hangslot. Je wilt niet alleen het slot op het wiel zetten, maar ook de hele fiets vastzetten aan een stang of paal in de grond. De truc zit hem in de goede gewoonten. Leer jezelf aan om altijd je fiets goed vast te zetten, ook als je even de Albert Heijn in rent voor een boodschap.

Schilder je fiets in een gekke kleur

Een andere goede tip is om je fiets in een gekke opvallende kleur te schilderen. Doe bijvoorbeeld allemaal rood, blauwe, witte verf op je fiets. Op deze manier is de fiets uniek en valt hij op. Dit maakt de fiets meteen minder interessant voor dieven om te stelen aangezien hij moeilijker door te verkopen is.

Kies voor een mooie fiets

Veel Amsterdamse studenten rijden rond op een oud barrel. Ze hebben weinig geld en verwachtend dat de fiets anders toch wel gestolen wordt. Maar wanneer je deze anti-diefstal maatregelen goed uitvoert, zal dat niet gebeuren en kun je best investeren in een mooie fiets. Denk aan een transportfiets heren. Zo’n transportfiets is ontzettend fijn wanneer je een kratje bier op de fiets moet transporteren.

Laat een antwoord achter