Blog

Rijinstructeur worden? Dit zijn de voordelen

Het liefst ben je de hele dag op pad en werk je met mensen. Uren in de auto zitten vind je fantastisch en je vindt van jezelf dat je goed bent in autorijden. Heb je de optie om rijinstructeur te worden wel eens overwogen? Om rijinstructeur te kunnen worden moet je een Rijinstructeur opleiding volgen. Zodra je de titel binnen hebt, kun je beginnen met lessen. Lees hierwat de voordelen zijn van rijinstructeur zijn.

Het is een gezellig en sociaal beroep

Als je iemand bent die graag met mensen kletst en lekker sociaal bent, dan kun je als rijinstructeur je hart op. Tijdens je werk krijg je de hele dag door weer te maken met nieuwe mensen in de auto die van jou de kneepjes van het autorijden willen leren. Als je zoveel tijd met iemand in de auto besteed, leer je mensen echt kennen en kun je genieten van interessante en leuke gesprekken. Hoe gezellig klinkt dat? Het enige waar je natuurlijk wel op moet letten is dat het niet zo gezellig wordt dat jullie beiden het verkeer niet meer in de gaten hebben. Maar dat komt vast wel goed!

Je hebt invloed op het rijgedrag van automobilisten in spe

Je zit zelf in de auto en het valt je op hoe roekeloos sommige automobilisten zich in het verkeer gedragen. En op dat moment zou je willen dat je daar wat aan kon doen. Als rijinstructeur kun je niet het rijgedrag van bestaande automobilisten veranderen (helaas), maar je kunt er wel voor zorgen dat automobilisten in opleiding uiteindelijk veilige en verstandige weggebruikers worden! Als rijinstructeur heb je dezde verantwoordelijkheid en als veiligheid in het verkeer je passie is, dan is dit beroep op je lijf geschreven.

Je speelt een belangrijke rol in het leven van je leerlingen

Als rijinstructeur krijg je te maken met verschillende mensen van verschillende leeftijden. Zo zit je de ene les in de auto met die 17-jarige scholier die je heel erg aan jezelf doet denken toen jij nog jong was, en de andere les zit je met die man van middelbare leeftijd die na jaren eindelijk de moed bij elkaar heeft geschraapt om autorijlessen te nemen. En deze mensen leggen allemaal hun vertrouwen in jouw handen. Jij speelt een ontzettend belangrijke rol in hun leven, want dankzij jouw praktische en theoretische wijsheden zullen zij uiteindelijk zelfstandig de weg op gaan. Alles wat jij ze als rijisntructeur bijbrengt dragen ze voor de rest van hun leven als automobilist mee. En dat heeft iets ontzettend moois, vind je niet?

Word rijinstructeur

Ben je na het lezen van deze voordelen overtuigd? Wacht dan niet langer en meld je aan voor een rijinstructeur opleiding bij jou in de buurt. Voor je het weet kun je aan de slag en kun je zelf ervaren hoe leuk het is om rijinstructeur te zijn!

Laat een antwoord achter