Blog

Tips om jouw hond effectief te laten afvallen!

Leidt jouw hond ook aan overgewicht? Mijn hond wel en ik wist in het begin nooit wat de reden precies was van het overgewicht. Na een bezoekje aan de dierenarts heb ik te horen gekregen dat mijn hond inderdaad aan overgewicht leidt en dat de hond moest afvallen.

In het begin wist ik niet precies hoe mijn hond zou moeten afvallen, maar na enkele tips heb ik meer inzicht gekregen in de tips voor het afvallen van een hond. Aangezien ik zeker weet dat vele ook geen idee hebben, wil ik deze tips delen. In dit blog worden enkele tips gedeeld om jouw hond te laten afvallen.

Afvallen

Ten eerste is het zeer belangrijk om de tijd te nemen met het afvallen van de hond. Het moet op een gezonde en effectieve manier gebeuren. Een hond mag maximaal 2% van zijn totale gewicht afvallen. Wanneer de hond meer dan 2% van zijn lichaamsgewicht per week afvalt, wordt dit als ongezond gezien en dat heeft ook effect op de hond zijn gezondheid. Zorg daarom dat de hond wekelijks niet teveel afvalt.

Mijn hond is 40 kilo en dat betekent dat mijn hond wekelijks 800 gram mag afvallen. Zorg er ook voor dat je een foto van de hond maakt. Aan de hand van deze foto kan je de voortgang goed bijhouden en weeg de hond wekelijks om de voortgang precies te weten.

Speciale voeding

Net zoals bij mensen is voor het afvallen belangrijk dat je minder calorieën binnen krijgt, maar wel de juiste hoeveelheid voedingsstoffen naar binnen krijgt. Voor het afvallen van de hond geldt dit precies hetzelfde. Er is speciale voeding verkrijgbaar die minder calorieën bevatten. Ook bevat deze speciale voeding extra voedingsvezels die helpen met het hongergevoel van de hond. Deze zullen verminderd worden, waardoor de hond minder eet en effectiever afvalt.

Zorg er ook voor dat je de voeding van de hond verspreid over de dag. Verspreid deze maaltijden over 3 tot 4 maaltijden. Hierdoor eet de hond minder voedsel, maar krijgt de hond gedurende de dag voedingsstoffen binnen. Zorgt ook voor voldoende drinkwater.

Voldoende beweging

Naast de speciale voeding, is voldoende beweging net zo belangrijk! Zorg ervoor dat de hond dagelijks voldoende beweegt. Dit zorgt ervoor dat de hond fit blijft, maar ook extra kilo’s kwijt kan raken. Je kan bijvoorbeeld wandelen met de hond, maar de hond ook meenemen tijdens het hardlopen. Zorg ervoor dat de hond ten alle tijden vast zit aan een hondenriem. Met de hondenriem blijft de hond dichtbij en kan de afstand van de eigen kilometers verwerken met die van de hond. Ook blijft de hond altijd in de buurt en dat geeft de hond een vertrouwd gevoel.

Laat een antwoord achter