Blog

Unieke bieren in Nederland

Wellicht dat je niet snel zal denken dat Nederland vele unieke bieren brouwt, het is toch echt zo! In Nederland beschikken we zelfs over meer bierbrouwerijen dan in België, namelijk 312 bierbrouwerijen. Zo zijn er natuurlijk de grote brouwerijen van Heineken, Grolsch en Hertog Jan, maar zijn er tegenwoordig ook steeds meer kleine bierbrouwerijen te vinden. Er zijn vele brouwers die hun eigen ingrediënten toevoegen tijdens het brouwproces en uiteindelijk tot een uniek smaak uitkomen. In dit blog zullen we kijken naar Uiltje Craft Beer, het bier dat door een brouwerij in Haarlem gebrouwen wordt!

Uiltje Haarlem

Uiltje is een brouwerij haarlem die je niet zo snel tussen alle andere brouwerijen in Nederland zult plaatsen. Alle brouwerijen brouwen natuurlijk bier, maar Uiltje weet dit toch op een unieke manier te doen en dit ook te uiten in hun verdere strategieën. Uiltje Haarlem heeft als missie om iedere dag het beste bier van Nederland te brouwen, wat ook terug te zien is in hun uitingen; to brew f”cking great beer! 

Unieke bieren van de brouwerij haarlem, Uiltje!

De brouwerij haarlem Uiltje brouwt, in tegenstelling tot grote biermerken die bekend staan om één specifiek pilsener, vele verschillende soorten bieren. De brouwers van Uiltje experimenteren erg veel met verschillende ingrediënten, om uiteindelijk tot unieke smaken te komen. Zo zijn er unieke IPA’s te vinden die gebouwd zijn door Uiltje, maar zijn er ook unieke bieren te verkrijgen zoals een ‘Pineapple weizen’ of een ‘Sour Ale’. Uitltje Haarlem weet de gebrouwde bieren een unieke naam te geven, past het een uniek etiket op toe en brengen vervolgens hun unieke bieren op de markt. Hierdoor wordt er een compleet nieuw segment toegevoegd in de bierbranche, waarbij een unieke brouwerij Haarlem unieke, nieuwe biersoorten weet aan te bieden!

Verschillende biersoorten

Nu zijn er natuurlijk veel meer bierbrouwerijen in Nederland en focust iedere brouwerij zich op een andere tak van bier. Uiltje Haarlem richt zich vooral op de IPA en de fruitige bieren, maar produceren zij ook verschillende bockbieren voor in het herfst- en winterseizoen. Andere bierbrouwerijen richten zich bijvoorbeeld meer op het brouwen van speciaalbieren als dubbels, tripels en bruine bieren. Zo is er in de biermarkt een uniek aanbod te vinden, omdat iedere brouwerij zich specifiek richt op één of enkele specifieke biersoorten! Je zou ervoor kunnen kiezen om een klein maar bekend biermerk uit te proberen, maar is het ook eens goed om te kijken naar de lokale brouwers, waar je in aanmerking zult komen met een nieuwe tak van bier! 

Laat een antwoord achter